- 0.0 Reitingas
- 2237 Peržiūrosов
Išvykę iš Lietuvos gyventi į kitas šalis nostalgiškai prisimena kai kuriuos maisto produktus, pavyzdžiui, tradicinę varškę ir iš jos pagamintus valgius. Varškės keksas su džiovintomis slyvomis neabejotinai pradžiugintų namo grįžusius emigrantus, tačiau taip pat ir tuos, kurie pasiliko gyventi Lietuvoje.
- 200 g varškės
- 100 g jogurto
- 100 g sviesto
- 100 g džiovintų slyvų
- 250 g miltų
- 150 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- Šaukštelis kepimo miltelių
- Vanilės ekstrakto pagal skonį
- Miltelinio cukraus puošti
Gaminimas
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi. Supilti jogurtą su vanilės ekstraktu ir kepimo milteliais ir gerai išmaišyti. Maišant po vieną įmušti kiaušinius. Sumaišyti su varške ir miltais. Galiausiai sumaišyti su karštame vandenyje nuplautomis džiovintomis slyvomis. Tešlą supilti į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi išklotą indą. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių, apie 50 minučių, kol gražiai parus. Iškepusį pyragą pabarstyti milteliniu cukrumi.
100 g apie 271 kcal
Paruošimo laikas: 1 val 30 min
6 – 8 porcijos