Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sveikata ir grožis » 2014 » Biržėlis » 7

Kaip atskirti originalius kvepalus nuo padirbinių?

Populiariuosiuose Lietuvos interneto forumuose bei skelbimų puslapiuose skelbimai apie pigiau parduodamus originalius kvepalus pasitaiko itin dažnai, o stebimos tendencijos rodo, kad tokio tipo skelbimų bus kuo toliau, tuo daugiau.

Dalis pigiau parduodamų kvepalų yra atsisiųsti iš Vakarų Europos ar JAV internetinių parduotuvių, kuriose kai kurių kvepalų kainos yra pastebimai mažesnės nei Lietuvos parfumerijos parduotuvėse, kas leidžia juos sėkmingai parduoti Lietuvoje šiek tiek didesne nei pirkimo kaina, dalis – naudotų kvepalų likučiai, vis labiau auganti dalis – neoriginalūs kvepalai, į Lietuvą atkeliaujantys iš Juodosios bei Viduržemio jūrų pakrančių bei kitais keliais. Visų šių kvepalų pardavėjai garantuoja originalumą, tačiau pirkėjo situacija yra išties sudėtinga – atskirti orginalius kvepalus nuo puikių klastočių darosi itin sunku.

Versija, kad gerokai pigesni kvepalai gauti tiesiai iš fabriko, mano žiniomis, gali būti teisinga tik dviem atvejais – jeigu tai yra Fragonard arba Galimard kvepalai: šių gamintojų parfumerijos fabrikuose lankosi nemažai ekskursijų – šie maršrutai populiarūs lietuvių tarpe, o ekskursijų metu yra galimybė įsigyti šių parfumerijos gamintojų produkcijos. Populiariųjų kvepalų gamintojų atvejais sunku įsivaizduoti fabrikuose įsteigtas pigias parfumerijos parduotuves, ypač žinant tai, kad nemaža dalis fabrikų išsklaidyta po pasaulį, o gamintojų koncepcija niekaip neatitinka pigesnės produkcijos sampratos. Taigi, net jeigu kvepalai išties gauti iš populiariosios parfumerijos fabriko, be nusikalstamos veiklos tikriausiai neapsieita.

Testeriniai kvepalai internetinėse parduotuvėse kainuoja šiek tiek pigiau, tačiau testerių buteliukai paprastai neturi kamštelio, yra pažymėti užrašais „not for sale“, „demonstration“, „tester“ arba išvardintomis aromato natomis, o pakuotė paprastai būna neišvaizdi – paprasta kartoninė dėžutė arba flakonas išvis be jos.

Asmeniniam naudojimui testeriai yra geras sprendimas, jeigu svarbu tik aromatas, bet ne buteliuko išvaizda ar pakuotė, tačiau versija apie parduodamus testerius, kurie yra kokybiškesni nei originalūs kvepalai, nes pvz., gaminami kitame – kokybiškesnių kvepalų fabrike, yra iš piršto laužtas vaizduotės vaisius, Lietuvoje, deja, gana stipriai įleidęs šaknis.

Man ne kartą teko pirkti originalių kvepalų pigiau nei parfumerijos parduotuvėse: siunčiausi iš patikimų užsienio internetinių parduotuvių, pirkau iš Lietuvoje parfumerijos internetines parduotuves įkūrusių žmonių, kurių kvepalų įsigijimo būdais bei garbingumu visiškai pasitikiu, ne kartą teko pirkti originalių kvepalų likučius iš parfumerija besidominčių žmonių, kurių reputacija bei požiūris į kvepalus man nekelia abejonių. Taigi, originalių kvepalų įsigyti pigiau tikrai įmanoma, tačiau visgi rizika įsigyti neoriginalius kvepalus išlieka didelė – teko matyti tokių kokybiškų klastočių, kad net ir daugelį metų parfumerija besidomintys žmonės sunkiai atskiria jas nuo originalių kvepalų – apie neoriginalumą išduoda tik aromato kokybė, kurios nustatymui reikia bandymo, bei smulkios buteliuko ar pakuotės dizaino detalės, kurių gali ir nepastebėti.

Mano rekomendacija – prieš perkant kvepalus pigiau reikėtų atlikti tam tikrus namų darbus, sau atsakant į kelis klausimus.

  • Kur perkate kvepalus? – turgavietė, anoniminis internetinis forumas ar skelbimų puslapiai yra didelės apgaulės tikimybės vietos.
  • Kokius kvepalus perkate? – vienus iš populiariausiųjų ir klastočių tarpe, tokius kaip Chanel „Chance“, Dior „Miss Dior Cherie“ ar Versace „Bright Crystal“, retesnius, priskiriamus nišinei parfumerijai, kurių klastočių Lietuvoje dar neteko matyti, ar vintažinius, kuriais nebeprekiaujama daugelį metų?
  • Kokia siūlomų kvepalų kaina? – 100 ml originalių Chanel ar Dior kvepalų už 120 Lt yra neįmanomas dalykas, beje, būtent 100 ml buteliukai yra dažniausiai klastojami. Jeigu tai yra vintažiniai kvepalai, primygtinai rekomenduoju pirkti tik įsitikinus, kad kvepalai nesugedę, o jeigu tai yra neišpakuoti vintažiniai Lancome „Climat“, „Magie Noire“ ar Guy Laroche „Fidji“ tikri kvepalai (pure parfum koncentracija), tikėtina, Jums siūlo klastotes, pastaraisiais metais pasirodžiusias netolimame užsienyje.

Apskritai, nusipirkti originalių kvepalų pigiau yra tikrai įmanoma, tačiau prieš perkant norimais kvepalais ir jų pardavėjais derėtų pasidomėti plačiau –išsamios žinios apie dominančius kvepalus ir šiek tiek paranojiškas įtarumas šiuo atveju yra geriausia apsauga nuo klastočių įsigijimo.

Reikia pasižiūrėti ir tiekėjus, nepirkti aklai turguje. Dabar Lietuvoje yra originalių kvepalų tiekėjas, prekiauja visame Pabaltijyje - rebuild.lt arba getstyle.lt ,  kainos tikrai šaunios, akcijų daug, ir kokybė, ir garantija, ir gera kaina viename.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar