Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Statyba, remontas, medžiagos » 2014 » Balandis » 14

Klinkeris – ilgaamžė medžiaga namo apdailai

Ne vienam besistatančiam ar renovuojančiam namą kyla klausimų: kokias medžiagas pasirinkti pastato apdailai? Ar pasikliauti žema kaina, ar rinktis natūralias, laiko patikrintas medžiagas? Ieškant atsakymo galiausiai susiduriama su produkcija iš klinkerio.

Klinkeris – tai labai tvirtas, atsparus šalčiui ir rūgštims keramikos gaminys. Klinkerio plytos, fasadinės plytelės, grindinio trinkelės gaminamos iš specialaus molio naudojant sudėtingą gamybos technologiją, išdegant gaminį labai aukštoje (1 100–1 300°C) temperatūroje, kol jis tampa tvirtas lyg akmuo.

Sprendimas dešimtmečiams

Klinkerinės plytos Lietuvoje nėra naujiena – pirkėjai jau įvertino jų patvarumą ir gerąsias savybes.

Gamykla „Feldhaus klinker“ – viena seniausių klinkerio plytų gamintojų Europoje. Nuo 1857 m. „Feldhaus klinker“ gamina aukščiausios kokybės, skirtingų formatų klinkerio produktus.

„Feldhaus klinker“ plytos pasižymi nepriekaištinga kokybe, natūraliomis spalvomis, labai mažu vandens įgeriamumu. Plytos gaminamos įvairių spalvų ir paviršių: jis gali būti lygus, šiurkštus, rifliuotas, smėlėtas.

Naujausias „Fieldhaus klinker“ gaminys – rankų darbo sendintos klinkerio plytos, kurių vandens įgeriamumas siekia vos 4 proc. Šios plytos užtikrina namo fasado ilgaamžiškumą, atsparumą atmosferos poveikiui, dešimtmečiais neblunkančias spalvas.

Įmonė „Deppe Backstein - Keramik GmbH" laikoma vienu iš geriausių gamintojų Europoje fasadinio klinkerio srityje, vertinamo klientų jau 125-erius metus. Sujungus laiko išgrynintas klinkerio plytų gamybos tradicijas su šiuolaikinės technologijos pasiekimais, buvo atsisakyta rankų darbo ir Klinkerio gamybos procesas tapo pilnai automatizuotas, kas leido sumažinti pačio klinkerio gamybos savikainą ir pasiūlyti klinkerį kur kas platesniam klientų ratui už priimtiną kainą. Naudojant tris skirtingas plytų formavimo įrangas, gaminamos unikalios plytos  įvairių spalvų bei beveik visų žinomų formatų, iki 40 mln. vienetų per metus. Plytų hidrofobinės savybės užtikrina apsaugą nuo dregmės, bei kitų išorinių veiksnių.  Spalvų gama aprėpia visus raudonos, geltonos, o taip pat pilkos ir juodos spalvos atspalvius.

Plytelės – išrankiausiam klientui

Kasmet vis populiaresnės tampa klinkerio plytelės namo apdailai. Kompanija „Feldhaus klinker“ – didžiausia klinkerio plytelių fasado apdailai gamintoja Europoje.

„Feldhaus“ asortimentas išsiskiria spalvų ir paviršių įvairove: plytelės gaminamos lygiu, rifliuotu, sendintu paviršiumi. Klinkerio plytelės atsparios šalčiui ir gali būti naudojamos tiek naujo, tiek renovuojamo namo lauko ir vidaus sienų apdailai.

„Fieldhaus“ gamina ir kampines „L“ formos plyteles, kurias naudojant įmanoma sukurti ne tik ilgaamžį, bet ir nepriekaištingai atrodantį pastato fasadą.

Naudojant fasado plyteles gerokai atpinga apdailos darbai, nes joms nereikia plataus pamato. Plytelės gali būti klijuojamos tiesiai ant sienos: putų poliesterio, akmens vatos.

Plytelių gamyboje naudojama moderniausia įranga, todėl išgaunami natūralūs plytų paviršiai ir spalvos. Klinkerio plytelės puikiai dera ir su dekoratyviniu tinku, ir su medžio apdaila, todėl net išrankiausias klientas ras tinkamą sprendimą.

Tvirčiau už betoną

Klinkerinės grindinio trinkelės turi daug pranašumų lyginant su kitais, tokios pat paskirties produktais. Jos pasižymi ypač dideliu atsparumu dilimui – jos kelis kartus tvirtesnės už betonines trinkeles, itin atsparios šalčiui ir beveik neįgeria drėgmės.  Klinkerinių grindinio trinkelių spalva bėgant metams nesikeičia, o įgauna dar daugiau natūralaus žavesio.

Išklotos klinkerinėm trinkelėm šaligatviai, takeliai, keliai ir gatvės, daro jų padengimą beveik „amžinu“, praktiškai nereikalauja priežiūros ir remonto. Naudojant įvairius formų ir spalvų sprendimus galima sukurti originalius ornamentus. Tai yra puikus dizaino sprendimas užmiesčio sodybai ar privačiam  namui, kuris derės su namo fasado apdaila.

Senas stogas – tarsi naujas

Keraminės čerpės tai puikus kokybės, kainos ir ilgaamžiškumo derinys. Čerpinė stogo danga nereikalauja priežiuros, nepraranda savo grožio net ir po daugelio metų. Keraminės čerpės lengvai atlaiko stiprius oro gūsius. Aukšta garso izoliacija puikiai slopina triukšmą ir kritulių skleidžiamą garsą. Ant vidinio čerpės paviršiaus susidaro mažai kondensato.

Čerpės yra gaminamos iš lengvai lydžių molių, plastiško formavimo būdu. Ruošiniams iš molio yra suteikiama forma, pašalinamas drėgmės perteklius. Čerpės yra išdegamos specialiose krosnyse esant temperatūrai apie 1000°C. Molyje esantys geležies oksidai suteikia čerpėms natūralią raudoną spalvą.

Čerpės gaminamos natūraliu, angobuotu arba glazūruotu paviršiumi.

Angoba - tai vandens ir molio mišinys. Į jį pridedama skirtingų mineralinių medžiagų. Jų sudėtyje yra įvairių metalo oksidų, kurie, degant čerpes krosnyje, joms suteikia tam tikras spalvas bei atspalvius.

Glazūra – tai stikliška masė, kurios sudėtyje yra metalo oksidų. Čerpės galzūra padengiamos prieš degimą. Aukštoje temperatūroje glazūra sukietėja ir suformuoja apsauginį blizgantį sluoksnį ant čerpės paviršiaus.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar