Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Kompiuterija » 2014 » Gegužė » 8

Prognozės pasitvirtino: „Apple“ sumažino „MacBook Air“ kainą ir atnaujino techninę įrangą

Kompanija „Apple“ praėjusią savaitę atnaujino savo nešiojamų kompiuterių „MacBook Air“ liniją. Didžiausia atnaujintų modelių naujovės – naujos kartos „Intel Haswell“ procesoriai ir sumažinta kaina.

Nors iš išvaizdos „MacBook Air“ nepasikeitė, dabar 11 ir 13 colių įstrižainės ekranus turinčius modelius vartotojai gali įsigyti su naujausiais, dviejų branduolių ir 1,4 gigaherco (GHz) „Intel Core i5“ procesoriais. Praėjusį birželį išleistuose ankstesniuose modeliuose buvo to pačio gamintojo, tačiau mažesnio – 1,3 GHz – taktinio dažnio „Intel Core i5“ procesoriai.

Kaip ir praėjusių metų „MacBook Air“ modeliuose, „Apple“ siūlo 4 gigabaitus operatyviosios (RAM) atminties bei 128 arba 256 gigabaitų vidinę talpą. Tiesa, „Apple“ suteikia galimybę užsisakyti bet kurios įstrižainės (11 ar 13 colių) nestandartinės konfigūracijos „MacBook Air“, kuris pasižymėtų dviejų branduolių ir 1,7 GHz „Intel Core i7“ procesoriumi, 8 gigabaitų RAM bei 512 gigabaitų vidine atmintimi.

Naujieji modeliai taip pat sulaukė baterijos atnaujinimo. Dabar 11 colių „MacBook Air“, pasak „Apple“, laikys 9 valandas filmų žiūrėjimo, o 13 colių versija – 12 valandų.

„Apple“ kartu su atnaujintais „MacBook Air“ modeliais sumažino ir jų kainą – apie 100 JAV dol. Tai daug ar mažai? Vertinkite patys, o kad būtų lengviau, tolesnėje nuorodoje galite susipažinti su dabartinėmis lietuviškomis įvairiausių „MacBook Air“modelių kainomis ir kitomis charakteristikomis.

Atnaujinti modeliai Lietuvą turėtų pasiekti artimiausiomis savaitėmis.

Teigiama, kad „Apple“ šiais metais be atnaujintų 11 ir 13 colių įstrižainių ekranus turinčių „MacBook Air“ gali pristatyti ir 12 colių modelį. Anot „KGI Securities“ analitiko Ming-Chi Kuo, naujasis modelis pasižymėtų plonesniu korpusu, neturėtų procesorių aušinančio ventiliatoriaus, tačiau pasižymėtų aukštos raiškos „Retina“ ekranu.

Trečiajame šių metų ketvirtyje taip pat tikimasi išvysti ir atnaujintą „MacBook Pro“ liniją. Kartu su šiais modeliai turėtų pasirodyti ir 12 colių „MacBook Air“ versija.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar