Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Kompiuterija » 2014 » Biržėlis » 6

„ASUS“ pristatė išskirtinę vaizdo plokštę - žaidimams tinkama galia ir nulinis triukšmo lygis

Kompanija „ASUS“ vėl nudžiugins žaidimų mėgėjus – prekybai jau paruošta originalaus dizaino „GeForce GTX 780 STRIX“ vaizdo plokštė su solidžios talpos- 6 GB - GDDR5 atmintimi. Dera priminti, jog daugelis žaidimų mėgėjų jau senokai ir nekantriai laukė šios naujienos – „ASUS“ sprendimo gaminant „GeForce GTX 780“ serijos vaizdo plokštę. Ir panašu, jog laukti buvo verta – kompanijos inžinieriai padirbėjo iš peties.

Skelbiama, jog kodiniu pavadinimu „STRIX“ pažymėtos vaizdo plokštės turės ne tik daugiau atminties, bet ir iš kitų vaizdo plokščių šeimų išsiskirs nauja aušinimo sistema.

Iš pirmo žvilgsnio turbūt daugelis nustebs – juk „ASUS GeForce GTX 780 STRIX“ vaizdo plokštėje matyti įprastiniai šiluminiai vamzdeliai ir du oro ventiliatoriai, tad apie kokias naujoves gali būti kalbama? O naujovių visgi yra ir net labai įdomių.

Pasirodo, kuomet vaizdo plokštės temperatūra nukris žemiau 65 laipsnių pagal Celsijų, abu ventiliatoriai automatiškai sustos. Neišsigąskite, tai joks gedimas! Pasirodo, „ASUS“ inžinieriai paskaičiavo, jog esant tokiai temperatūrai, visiškai pakanka pasyvaus aušinimo galimybių ir papildomi ventiliatoriai tiesiog nereikalingi. Taip pat skelbiama, jog 65 laipsniai pagal Celsijų „ASUS GeForce GTX 780 STRIX“ vaizdo plokštei bus visai lengvai pasiekiama temperatūra, jei kompiuteris dirbs su nedidele apkrova. Pavyzdžiui, naršysite po internetą ar dirbsite su tekstinėmis bylomis. Tuo pačiu, įsigeidus pramogų ir įjungus žaidimą, iš karto sureaguos ir vaizdo plokštės išoriniai ventiliatoriai – jie įsijungs, taip užtikrindami kokybišką intensyviai dirbančios vaizdo plokštės aušinimą.

 
 

Nulinis triukšmo lygis ramybės būsenoje yra viena iš pagrindinių „ASUS GeForce GTX 780 STRIX“ vaizdo plokštės akcentų – tokia žyma gerai matoma ir ant vaizdo plokštės pakuotės. Šis „ASUS“ sprendimas gali net labai pasiteisinti komercine prasme - juk mažai kas kompiuterinius žaidimus žaidžia tik atsisėdęs prie kompiuterio – yra juk ir kitokių darbų darbelių, tačiau nuolatos maksimaliu pajėgumu burzgianti įprastinė galinga vaizdo plokštė šiek tiek erzina.

Be šios inovacijos skelbiamas ir kiti įdomūs „ASUS“ sprendimai, susijęs su „GeForce GTX 780 STRIX“ vaizdo plokšte. Skelbiama, jog bus siūlomi du naujosios plokštės variantai – įprastinio dažnio ir su gamykliniu paspartinimu. Pirmuoju atveju grafinio procesoriaus branduolio dažnis sieks 863 MHz su galimybę jį padidinti iki 900 MHz. Dažnio padidinimui bus naudojama technologija „NVIDIA GPU Boost 2.0“. Bazinės versijos atminties dažnis sieks 6008 MHz.

Koks bus atminties ir procesoriaus branduolių dažnis po gamyklinio paspartinimo kol kas nepranešama. Be to, žaidėjai, planuojantys iš „ASUS GeForce GTX 780 STRIX“ vaizdo plokštės išspausti maksimumą, galės pasinaudoti sistemos stabilumą didinančia firmine maitinimo posisteme DIGI+.

Kada naujoji vaizdo plokštė pasirodys prekyboje ir kiek kainuos, kol kas nėra aišku. Nors galima prognozuoti, kad tai nebus labai pigus variantas. Palyginimui, tolesnėje nuorodoje išvysite kiek Lietuvoje kainuoja labai panašų grafinį procesorių turinti „Asus GeForce GTX 780-DC2OC-3GD5“ vaizdo plokštė , tačiau ji nutilti iki nulinio triukšmo lygio nemoka, tad „STRIX“ šeimos atstovai turėtų būti gerokai brangesni.

Visos "ASUS" vaizdo plokštės.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar